Частично цветни снимки

poppyКак да оставим само една част от снимката в цвят?
Премахването на цвета само от една част от снимката, така че по-голямата част от снимката да е в черно и бяло е един специален ефект за вашите снимки. Като цяло, основната тема на снимката е в цвят, а понякога основния обект е обърнат в черно и бяло, а околното пространство е в цвят. Букета на булката, детските портрети и цветята са някои често срещани видове снимки, при които се използва това частично редактиране на цветовете.

Този ефект може да се постигне с помощта на Photoshop CS, Photoshop Elements и други редактори, но процеса е един и същ за почти всяка програма за редактиране на снимки. Ще има само малки разлики в имената на инструментите и къде се намират те.

Изборът на обект
След като сте отворили снимката си, може да използвате любимия си инструмент за селекция, за да изберете част ат снимката, която искате да запазите в цвят. Нито един инструмент автоматично няма да избере обекта перфектно. Отделете малко време за да получите селекция, точно както я искате. Това е най-бавната част от процеса и най-важната за крайния резултат. Започнете с инструмент за бърза селекция, като селектор на цвят или магнитно ласо. След това преминете към по-малки инструменти като нормално ласо, за да изберете проблемните места на желаната цел. Ако имате проблеми с малки площи, използвайте инструмент за разширяване на района, така че да е по-лесно да селектирате прецизно.

Стеснете ръбовете
След като имате селекция, точно както я искате, трябва да добавите slight feather effect на ръбаовете на селекцията,. Общото правило е да настроите ефекта slight feather няколко пункта по-ниско от разширяването на селекцията. Разширяване на селекцията леко ви предпазва от загуба на много от изображението в slight feather ефекта.

Създайте нов слой
Създайте нов слой от избраната част от вашата снимка. Контрол + J е пряк път за това по отношение на елементи на Photoshop. В противен случай, погледнете менюто за слоевете и изберете "създаване на нов слой чрез копие." Това ни дава отделен слой на цветната част от нашата снимка. Преглеждайки панела със слоевете виждаме, че новият слой е над стария.

Първият слой - в черно и бяло
Не забравяйте да изберете оригиналния слой на снимката, за да регулирате оттенъка / наситеността на цвета. Преместете плъзгача на насищане по целия път наляво, за да премахнете цвета от основното изображение. Сега само цветното копие на селектираната част, все още е в цвят. Ако на някои места се показва цвят, където вие не искате, изберете слоя с цвят и след това използвайте Eraser инструмент за премахване на местата с цвят от селекцията по-рано.

Опитайте вариации за смесване
Чрез промяна на режима на смесване на слоя, можете бързо да създадете различни ефекти към промяна на крайния резултат.
Soft light, hard light, lighten, darken и много други ефекти могат да се използват за да персонализирате вашата снимка. Можете също да добавите слой с slight gausian blur или да коригирате наситеността на цвета на слоя, така че той да е по-ярък или по-блед. Не се страхувайте да опитате нещо различно. Не забравяйте, че бутон "undo" винаги е под ръка, за да се върнете няколко стъпки назад.

мак