Фотографска задруга Пловдив с две изложби в Стария град

Фотографска задруга ПловдивЗа първи път "Нощта на музеите" се провежда в град Пловдив на 30 септември 2005 година. От тогава всяка следваща година мероприятията, съпътстващи това събитие непрекъснато се увеличават. „Нощ на музеите и галериите - Пловдив" постепенно става едно от най - значимите и посещавани събития. В деветото издание ще намери място и фотографията, като едно от най-масовите изкуства. Фотографска задруга Пловдив ще се представи с фотоизложбата "Моят Пловдив", която ще бъде експонирана в къщата на Верен Стамболян. Изложбата ще може да бъде посетена от 20 до 24 часа на 20 и 21 септември. Втората изложба на фотозадругата "Заедно в Пловдив" ще бъде експонирана на същото място на 25 септември. И двете изложби ще останат отворени за посещения в рамките на един месец.

Целите, които са си поставили фотографите от задругата са: да съдействат за развитие и популяризиране на фотографията и фотографските умения и знания на членовете си, защита на авторските им права, организиране, съдействие и реализация на разнообразни фотографски и културни мероприятия – изложби, конкурси, пленери и други, за популяризиране на фотографията, подпомагане на творческите инициативи, идеи и проекти на членовете на сдружението.

Обединени от тези свои цели те непрекъснато усъвършенстват и допълват своите умения и знания, за да радват хората с творчеството си!

Посетете изложбите и се насладете на красивите фотографии на членовете на фотозадругата!

Изложба на фотографска задруга Пловдив