Наградите от онлайн фото конкурса България - атрактивна туристическа дестинация

Провеждащият се вече за шеста поредна година онлайн фото конкурс България - атрактивна туристическа дестинация завърши с изложба и награждаване на победителите. От 14:00 часа на Терменал 1 на летище София бяха показани подбраните 30 фотографии и бяха връчени наградите. На церемонията присъства и заместник министъра на икономиката - Бранимир Ботев с ресор Туристическа политика. Той с кратко слово пред присъстващите обясни колко важен за България е туризма. От него се формират над 14% от брутния вътрешен продукт на страната ни. Изложбата от 30 фотографии ще посреща и изпраща пътниците не само на софийското летище. Изложбата в рамките на една календарна година ще гостува на всички летища в България. 10 от участниците във фотоконкурса получиха поощрителни награди - ваучер за туристически пакет в различни кътчета на страната ни. Други участници получиха ваучер за безплатен онлайн курс по фотография. 

Заместник минитър Бранимир Ботев лично награди всички отличени фотографи. Класиралите се на първите три места получиха

по едно произведение на изкуството, статуетка, грамота, луксозно издание на албума "България от птичи поглед", туристически пакет за двама, рекламни подаръци и др. 

  • Първа награда спечели Мирослав Момински със своята снимка "Спряло време" от с. Гела в Родопите.
  • Второ награда получи Красимир Матаров със снимката си "Дяволски мост".
  • Трета награда беше за моята снимка от село Аврамово - "Есен в Родопите".

Събитието беше отразено на живо от екипа на канал 3. Eто и няколко кадъра от откриването на изложбата и връчването на наградите!

   
     
     

автор на фотографиите: Тодор Стефанов