Нови и подобрени функции на Adobe Photoshop CC 2018

Photoshop2018Adobe Photoshop CC 2018 e нова версия на програмата за обработка на растерни графики. Поддържат се много графични формати. Adobe Photoshop ви позволява да създавате нови изображения и да ги редактирате. Photoshop се използва за създаване на фотореалистични изображения, за работа с цветни сканирани изображения, ретуширане, коригиране на цветовете, колаж, трансформация на графики, разделяне на цветовете и т.н. Adobe Photoshop има всички методи за работа с bitmap, с пластове и очертания. Програмата е безспорен лидер сред професионалните графични редактори, благодарение на най-широките възможности, висока ефективност и бързина на работа. Adobe Photoshop предоставя всички необходими инструменти за корекция, редактиране. 

Ето и новите и подобрени функции на новата версия от 2018 година: 

 • Подобрено управление на четките. Променете местоположението на четките и ги съхранявайте по удобен начин. С помощта на функцията "плъзгане и пускане" можете да промените реда на елементите, да създадете папки (включително вложени), да промените скалата за преглед на хода на четките, да превключвате между режимите за преглед и да запазите предварително създадени комплекти четки с посочване на непрозрачността, интензивността, наслагването и цветните свойства.
 • Увеличете производителността при работа с четки. Не губете допълнително време поради закъснения при работа с четки. Сега ще забележите значително подобрение в производителността, особено при работа с големи документи и големи четки.
 • Достъп до снимки на Lightroom. Изтеглете снимки от облачните услуги Lightroom Cloud директно във Photoshop чрез функцията за търсене или от началния екран. По-тясна интеграция между всички настолни и мобилни приложения Creative Cloud за обработка на снимки ви позволява да синхронизирате всички снимки и да ги осъществявате от всяко устройство.
 • Изглаждане на четката. Новият алгоритъм за изглаждане дава на снимките по-професионален външен вид. Променете степента на изглаждане, за да получите по-ясни линии, дори когато работите с мишката. Тази функция е налице в панела Опции на инструмента до настройките за интензивност и непрозрачност /Tool Options panel - intensity and opacity settings/.
 • Променливи шрифтове. Благодарение на новите технологии за шрифтове от Adobe, Apple, Google и Microsoft, можете да създавате вариации на всеки поддържан шрифт с различна дебелина, височина, наклон и други свойства.
 • Меню "Бърз достъп". Изпратете консолидирани копия на произведението или връзките към тях чрез имейл, текстови съобщения, социални мрежи и т.н. Тази функция използва механизми за изпращане, работещи в операционната система, включително вече удостоверени услуги.
 • Инструмент "Perot of curvature". По-бързо, по-интуитивно и точно контурно. Преместете сегментите директно, без да променяте манипулаторите на Bezier, точно както при инструмента за кривина в Illustrator. За да превключвате между типовете точки, достатъчно е двойно щракване.
 • Подобрени контури. Подобрен дизайн на очертанията. Изберете цвета и дебелината на линиите, за да ги направите по-видими.
 • Копирайте и поставете слоеве. Копирайте и поставете слоевете в групи, като запазите реда и местоположението им. Сега не е нужно да променяте реда на слоевете чрез плъзгане. Копирайте слоевете в клипборда и ги поставете на желаното място в панела, в документите или между документите на Photoshop.
 • Подобрени съвети. Научете повече за инструментите на Photoshop, без да напускате приложението. Благодарение на подобрените подсказвания, които се появяват, когато задържате курсора на мишката върху мишката, можете да видите описанието на инструментите. 
  Работете с 360-градусови панорами. Редактирайте и експортирайте 360-градусови панорами. Photoshop съхранява важни метаданни за работа със зрители от трети страни. Можете да се движите около изображението, да се приближавате и да се отдалечавате от него в сферично работно пространство за реалистичен преглед.
 • Подобрения в панела "Свойства" /Properties panel/. Получете по-подробна информация за ресурсите в Adobe Stock, включително името и състоянието на лиценза. Преглеждайте изображения и намерете подобни на сайта Adobe Stock. Редактирайте свойствата на шрифтовете едновременно за няколко избрани слоя, променете водещата и т.н.
 • Поддръжка за Microsoft Dial. Вградената поддръжка за Microsoft Dial ви позволява бързо да осъществите достъп до важни контроли без мишката. Управлява настройките на четката, включително размер, твърдост, непрозрачност, интензивност и изглаждане.
 • Поставяне на текст без форматиране. Сега можете да вмъквате текст без да прилагате стилове. Вече не е нужно да губите време, когато форматирате текста след поставянето му.
 • Подкрепа за HEIF. Photoshop вече поддържа формат за високоефективно изображение (HEIF), въведен от Apple в macOS 10.13 и iOS 11.0. Благодарение на информацията за дълбочината, предоставена от смартфоните iPhone 7 Plus и новите модели на устройства, можете да създадете ефект на дълбочина на полетата с филтъра Blur Lens.
 • Подобрена функция "Избор и маска" - /Selection and Mask/.. Подобреният алгоритъм и по-високата производителност правят възможно постигането на по-точни и реалистични резултати, особено в случаите, когато цветът на фона е близък до цвета на изображението. Други подобрения в потребителския интерфейс и удобни за потребителя функции включват по-бърза работа на функцията Quick Mask и по-удобна настройка на режима на гледане.
 • Общи подобрения на производителността. Благодарение на подобренията в основната архитектура, Photoshop стана по-бърз и по-гъвкав, така че можете да правите ежедневната си работа в по-кратко време. Увеличете скоростта дори по-бързо с по-бързо изтегляне.
 • И още много. Освен това: подобрена производителност и стабилност, ускорено запазване на големи файлове, подобрено разпознаване на лица за функцията "Face-sensitive plastic", подобрени функции "Изравняване на съдържание" и "Запълване със съдържание".