Биопарк Валенсия

Биопарк Валенсия

Най-големият зоопарк в Европа, получил името ”Биопарк” отваря врати за посетителите на 28 февруари 2008 година. Тук е представена флората и фауната на африканския континент, саваната, субтропичната джунгла, също така представителите на живата природа от някой други части на света.

Особеност на биопарка е пълната липса на клетки в него. Животните са отделени от света на хората не със стъкла и решетки, а с растения, скали и водоеми, което създава невероятен ефект на пълно потапяне в естествения свят. Все едно си сред дивата природа.

Животните до такава степен са свикнали с многобройните посетители всеки ден, че изобщо не се притесняват от тях. 

Територията на биопарка е разделена на три основни зони: Екваториална Африка, Мадагаскар и Савана

Площта на зоопарка е 25 декара и в тази площ могат да се видят 4000 броя животни. Биопаркът  е разположен в парк, наречен Parque de Cabecera, на север от градината, по старото течение на река Турия

BIOPARC VALENCIA

Това е ново поколение зоопарк замислен като цяла нова философия. Когато посетителят влезе в тази територия, той се потопява изцяло в хабитатите, които са пресъздадени тук - Савана, Мадагаскар и Екваториална Африка. Тук може да се наслаждавате (практически без бариери) на зрелищни пейзажи, в които различни видове съжителстват така, както биха го правили в естествената си среда.

Основната цел на Bioparc е да насърчава зачитането на животните и да се осведоми широката общественост за значението на защитата на околната среда чрез ангажимент за образование и опазване на животните.

Леопарди,

леопард

лемури, хиени,

хиена

лъвове,

лъвове

жирафи,

жираф

жирафи

крокодили,

крокодил

горили,

горила

носорози,

носорог

хипопотами,

хипопотом

таралежи, щрауси, слонове,

слон

видри ...

видра

всичко съжителстват в тази зоологическа свят, който предлага страхотни изживявания при всеки завой в парка във всяка минута от деня.

Bioparc Валенсия показва голяма част от африканската флора и фауна и различните животни и многоцветни риби

и земноводни видове,

жаба

които живеят заедно.

сурикат

Въпреки това, Bioparc не се ограничава до Африка, тъй като планът е да се разшири през следващите няколко години, за да се посвети част от зоологическата градина на флората и фауната на Югоизточна Азия и Южна Америка.

жирафи

Bioparc е силно ангажиран с устойчивото развитие и опазване. Над 95% от водата която се използва се рециклира както и голям брой слънчеви панели се използват  за подгряване на водата. Много от видовете в зоопарка са включени в европейските програми за развъждане и опазване. Основните цели на Bioparc включват повишаване на осведомеността на посетителите относно грижата и уважението към околната среда.

леопард

Bioparc Валенсия е безгранична природа в рамките на град Валенсия - едно екзотично място, където с удоволствие ще се насладите, откриете, разберете и се научите да цените дивия свят.

Може да разгледате още снимки от парка тук!