Репортаж от откриването на изложбата "Приказно докосване" - 10.12.2012

откриване на изложбата Приказно докосване в ПанагюрищеЕто, че изложбата вече е открита! След множество притеснения и трескава подготовка, въпреки студа и неудобния ден и час за хората, които не са от Панагюрище, на откриването присъстваха много почитатели на живопистта и фотографията. Колежката Лушка Кочева беше подредила 10 свои платна, които създадоха топло настроение в студената зала. Моите 41 пейзажа ме върнаха към моментите, в които съм заснела всеки един от тях. Всяка една фотография, експонирана в залата беше свързана с красиви преживяни моменти и незабравими спомени. Надявам се творбите ни да са докоснали хората, които бяха дошли на откриването и всеки един от тях да се е почувствал поне за малко докоснат от приказното настроение от тази изложба. Искам да изкажа още веднъж благодарността си на колегите фотографи от фотозадруга Пловдив, които въпреки неудобното време и ден и въпреки студа пристигнаха първи на изложбата, та дори някои от тях бяха успели да се разходят и до Панагюрските колонии и да направят по няколко красиви кадъра! Мисля, че изложбата се хареса на посетителите, защото още по време на откриването бяха откупени 7 фотографии. Доста от пейзажите, които изложих са от околностите на гр. Панагюрище и това накара всеки да види с други очи красивата природа около своя град и околностите му. Изложбата беше открита от Магдалена Македонска, представител на община Панагюрище и отговаряща за сектор Култура. Изложбата е благотворителна и се надяваме със средствата, които ще съберем да помогнем на едно малко дете, което се нуждае от операция - 30% от приходите от продажби ще бъдат дарени за лечението на Божидар Атанасов, който страда от очно заболяване и трябва да бъде опериран в Чужбина. 

Ето и малко репортажни снимки от откриването. Автор на фотографиите е Нина Дееничина.

 

откриване на изложбата Приказно докосване в Панагюрище

откриване на изложбата Приказно докосване в Панагюрище

откриване на изложбата Приказно докосване в Панагюрище

откриване на изложбата Приказно докосване в ПанагюрищеЕто и още снимки от събитието, предоставени ми от колегата - фотограф Трифон Трифонов от Фотозадруга Пловдив!

Магдалена Македонска откри изложбатаГостите при откриване на изложбатас Гери и Томи Наплатанов

 с Петер - Николай Мотичкагостите на откриването на изложбата
гостите на откриването на изложбата Приказно докосванес колегите - фотографи от Панагюрище - Нина Дееничина и Костадин Костадинов