Международен фотоконкурс "Sony World Photography 2016" - до 05.01.2016

Това е поредния фотографски конкурс, организиран от Sony. Няма такса за участие и могат да участват фотографи от цял свят.  

◾Copyright: Всички участници трябва да са информирани, че всиюки изображения, представени за конкурса могат да бъдат използвани от Световните награди за фотография на Sony, с единствената цел да се насърчава конкуренцията.


крайния срок за подаване на фотографиите: 5 януари, 2016
Секции:
◾Professional - 14 категории, насочена към сериозни фотографи
◾Open - 10 категории, оценявани по едно изображение, отворени за всички
◾Youth - 3 категории, за фотографи на възраст 12-19
◾Student Фокус - за тези, които учат фотография
◾National Award - намиране на най-добрата снимка, направена от местен фотограф в над 50 страни

Наградите са донесли ненадминато глобално признание за тези, които участват, и всяка година се раздава невероятния награден фонд от $ 25K за победителя при професионалистите и $ 5K за победитела в категория Open, плюс най-съвременна техника на Sony за цифрови изображения и др.

В раздела Professional на конкурса можете да въведете най-малко три и най-много 10 изображения в категория. Може да се добавят толкова категории, колкото желаете. В разделите open и Youth, можете да въведете до 3 изображения безплатно. Тези изображения могат да бъдат вписани в цяла някоя от категориите.

Изисквания за изображенията: не по-малки от 800KB и не по-големи от 5MB. JPEG или TIFF формат; RGB цветови модел; Всички участници трябва да са в състояние да представят резолюция на изображението, подходяща за отпечатване в изложби и маркетингови материали.

източник: http://worldphoto.org/about-the-sony-world-photography-awards/