"ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ ..." 23-24 април 2016 г.

Осмо изкуствоПоредното фотоприключение, организирано от Сдружение Фотоклуб "Осмо изкуство" и  ТА Стил Травел със съдействието на: Canon България, Фотографски системи - официален дистрибутор на Sigma, Lowepro и Joby за България, Photo Shop.BG и БДЗП

Много популярно през последните години, езерото Керкини има с какво да Ви удиви и развълнува през всеки един сезон от годината. То дава подслон на голям брой хвъркати видове през зимния период и се явява една от най-важните  спирки за почивка при техните пролетна и есенна миграции по пътя „Виа Аристотелис", като много видове остават или идват специално тук, за да отгледат своите малки през лятото. Април е месецът, когато тук могат да бъдат видяни/снимани най-много видове.

Това е така, защото традиционно през април е пикът на прелета за много мигриращи видове,  като същевременно много от гнездящите вече са тук, а някои от зимуващите все още не са отлетели. 

Освен богатото многообразие на видове, особено атрактивни по това време са заетата вече от своите обитатели смесена чаплова колония, а също така и  прелета на дневните грабливи птици.  

НАСТАНЯВАНЕ

Настаняването се извършва в хотел „Вила Белес" *** в района на село Акритохори с великолепна панорамна гледка към езерото Керкини. 

Осигурена техника 

SIGMA 

  • Телебективи Sigma за Canon и Nikon байонет.
  • 120-400 mm DG OS
  • 150-600/5.0-6.3DG OS HSM SPORTS
  • 150-600/5.0-6.3DG OS HSM CONTEMPORARY
  • Телеконвертори Sigma TC-1401 и TC-2001

CANON 

  • Телеобективи с фокусни разстояния от 300 до 600 мм.
  • Фотокамери Canon за тези, които снимат с друга марка фотоапарати и искат да използват осигурената от Canon България техника.

Забележка: Желаещите да ползват фотокамери Canon, трябва да си носят карта памет от типа CompactFlash и Secure Digital.

Програмата и още информация за събитието може да намерите на сайта на организаторите - Сдружение Фотоклуб "Осмо изкуство"