AKVIS ArtWork

AKVIS ArtWork на AKVIS e софтуер, създаден да имитира различни техники за рисуване. Този софтуер помага да се създаде произведение на изкуството от всяка цифрова снимка. AKVIS  е идеално решение за творческо изразяване, перфектен виртуален художник! Софтуерът комбинира съвременните технологии с артистичен подход. Преобразуването на снимката в картина се случва пред очите ви - можете да проследите раждането на едно произведение на изкуството в реално време! 

Версията AKVIS ArtWork 6.0 предлага няколко стила но рисуване: от маслени картини, акварел, комикс, графика, гравюра и пастел.

Техниката на Маслена живопис преобразува вашите снимки в картини с маслени бои. Програмата определя четките, естествено с помощта на оригиналната снимка като отправна точка. Дори и с настройките по подразбиране, можете да постигнете реалистичен резултат много близък до ръчно рисувани произведения. С помощта на редица опции можете да използвате разнообразие от стилове на маслената живопис.

За тези, които се нуждаят от по-голяма гъвкавост и имат идеи за това как окончателно трябва да изглежда картината, има един инструмент, наречен Stroke Direction. Този полу-автоматичен и високо интелигентен инструмент е истински божи дар, тъй като ви дава пълен контрол върху рисуването! Използвайте специална четка, за да определите водещите линии и виртуалният художник ще конвертирате изображението в картина, насочването на софтуера да следва изготвените водещи линии. С тази техника можете да постигнете наистина реалистични картини, модели и текстури.

Стилът Акварел превръща снимката в акварелна живопис. Акварелът е една от най-трудните техники на рисуване и е трудно на една машина да подражава на този ефект, но този софтуер се справя с това много добре. Той ви позволява да създадете красиви и ефирни акварелни  картини, които изглеждат нопълно като истински акварел.

Следваща стил, Комикс ефект, позволява на потребителите да пресъздават произведения на известните комикс артисти с няколко кликвания. Този ефект снижава тоновете на снимката, за да създаде изображение, подобно на плакат или карикатура. Можете да направите комикс от вашата парти снимка, или да се създаде оригинален плакат.

Pen & Ink ефектът или графичният ефект създава графични рисунки от цифровите снимки. Той подражава на специална техника, при която цветните мастила се използват за рисуване на  хартия с химикалка - от съвременните писалки с паче перо, потопени в различни мастилници. Този стил произвежда изящни изображения, съставени от обектните очертания.

Linocut ефектът създава образ в стил на Литографски печат. Linocut е метод, при който моделът е издълбан в парче линолеум, който след това се намазва с мастило, за да отпечатате изображение върху хартия. Linocuts са известни с характерната си изразителност, силен контраст между черно и бяло, и богати и силен контраст. Този ефект е подходящ за изображения на архитектурни или природни сцени.

В Linocut, както и в Pen & Ink можете да промените цвета на рисунката и цвета на фона.

Пастелът е специална художествена техника, която запълва празнината между живописта и рисунката. Пастелните пръчки или моливи формират меки кадифени щрихи с едва доловими ръбове, които могат да се нанасят с пръстите. Отличителна черта на пастелната техника е "проблясъкът" на цветовте във формата на малки петънца. За разлика от боите, пастелите не покриват цялата повърхност. Малките пропуски оставят непокрита част от цвета на фона на хартията чрез щрихи и това увеличава общия ефект на цвета на картината.

Маслена живопис, акварел и пастел стиловете също така предоставят инструменти за последваща дообработка Post-Processing Tools за ръчно ретуширане на обработваното изображение. Например, можете да подобрите изображението чрез премахване на неправилно оцветените или нарисувани области, може да добавите няколко финални щрихи към своя шедьовър.

Софтуерът включва готови за употреба AKVIS предварителни настройки, които в началото ви помагат да започнете да работите. Те могат да се прилагат "както е", или могат да бъдат променени. Програмата позволява да запишете любимите си настройки за рисуване предварително и да ги използват в бъдеще. Възможно е да импортирате и експортирате вашите предварителни настройки.

Виртуалният художник ще се грижи за конвертиране на дигиталната снимка в картина, но какво друго прави една картина да изглежда като произведение на изкуството? Платното и подписа на художника! Софтуерът предлага избор между плосък фон и фот с грапава повърхност (платно, хартия и т.н.), което прави впечатлението, още по-зашеметяващо. Можете да добавите подпис или надпис на картина с вашия собствен шрифт и цвят.

 
Изразете себе си чрез нови жанрове!

 
Вие можете да отпечатате окончателната картина на цветен принтер, да я сложите в готова рамка за снимки, или дори да добавите някои реални маслени щрихи , за да сътворите една истинска живопис.

 
Може да направите поздравителна картичка или плакат, а вие ще имате чудесен подарък за приятелите и семейството. Няма четки и бои, които са  задължителни. За да създадете истински произведения на изкуството, дайте воля на вашата креативност.

 
AKVIS се предлага в два варианта - като самостоятелна програма и като плъгин към редакторите на иображения. Плъгинът е съвместим с Adobe Photoshop, Photoshop Elements, Corel Paint Shop Pro и др.

 
Внимание! Функционалността на програмата зависи от вида на лицензията. По време на тестовия период можете да изпробвате всички опции и да изберете лицензът, който ви харесва.  Опитайте всички функции на софтуера по време на безплатния 10-дневен период за оценка.  Когато периодът на оценка изтече, трябва да въведете регистрационен ключ, за да продължите да използвате програмата.

На сайта на ACVIS обширна секция с видеоуроци и обяснения на няколко езика, а също и много примери за обработени снимки с програмата ArtWork. Ето няколко примера за възможностите на този софтуер от сайта Acvis.com:

 Източник: Acvis.com