Нов софтуер

На 21 април 2015 г. излезе новата версия на Lightroom

Lightroom CCС новата версия Lightroom CC може лесно да създавате реалистични или сюреалистични изображения с изключително висок контраст. С функцията за сливане в HDR изображение можете лесно да слеете няколко изображения, заснети с различни експонации, в едно изображение с висок динамичен обхват. 

Имате възможност да създавате елегантни слайдшоута с помощта на статични изображения, видеоклипове и музика, както и професионални ефекти като панорамно придвижване и мащабиране. 

Можете да изтегляте изображения от Lightroom в Adobe Voice и Slate на вашия iPad или iPhone, за да създавате визуални истории и анимирани видеоклипове. 

Технологията за сливане на изображения позволява да сливате няколко изображения, включително необработени файлове, в едно панорамно изображение. 

Имате възможност да представяте творчеството си в по-елегантни, интересни и интерактивни уеб галерии. Новите шаблони на галерии, съвместими с HTML5, работят с най-големия набор от браузъри за настолни и мобилни устройства. 

Имате повече контрол при филтриране - Ще можете прецизно да контролирате частите от изображението си, върху които се прилага градуиран или радиален филтър. Вече можете да използвате четка, за да редактирате маската на филтъра, като добавяте и премахвате ефекти от филтъра, когато пожелаете. 

Ще можете да споделяте творчеството си - Публикувайте уеб галерии с Lightroom. Получавайте мнения за вашите снимки, започвайте дискусии и други – всичко това от Lightroom на мобилното ви устройство или настолен компютър. 

Изцяло обновената функция за изрязване на iPad и iPhone позволява бързото коригиране, подравняване и автоматично изправяне на снимките.

Изтеглете пробната 30 дневна версия на софтуера Lightroom CC

 

 

План за фотография в Creative Cloud (включва Lightroom CC)

Lightroom 6

Lightroom 5

Lightroom за Mac, PC, iPhone, iPad и устройства с Android

   

Използвайте пълните възможности на Photoshop CC

   

Синхронизирайте снимки както на настолни компютри, така и на други устройства

   

Импортирайте снимки от мобилни устройства автоматично

   

Редактирайте необработени файлове на мобилни устройства с функцията за Smart Previews (Интелигентни предварителни изгледи)

   

Бъдете винаги в крак с последните новости във фотографията от Adobe

   

Споделяйте снимки чрез уеб галериите в Lightroom в интернет

   

Получавайте мнения в споделените галерии в Lightroom

   

Изрязвайте и комбинирайте изображения на мобилни устройства с Photoshop Mix 

   

Възползвайте се от директен достъп до вашите снимки в Lightroom от приложенията за разказване на истории Adobe Voice и Slate

   

Осъществявайте достъп до снимките си в Lightroom от постоянно нарастващ списък с партньорски приложения и услуги

   

Учете нови неща от библиотека с видеоклипове с въвеждащи курсове

   

Създавайте лесно HDR изображения

 

Създавайте панорамни сцени с невероятни гледки

 

Възползвайте се от по-бърза работа

 

Намирайте лесно снимките на конкретни хора с разпознаването на лица

 

Създавайте видео слайдшоута, които включват изображения, музика и ефекти

 

Създавайте базирани на HTML5 уеб галерии

 

Упражнявайте повече контрол при филтриране с четката за филтри

 

Споделяйте лесно снимки онлайн чрез социални мрежи като Facebook, Twitter и Flickr

Премахвайте нежелани елементи от сцената с Advanced Healing Brush (Четка за усъвършенствано премахване на белези)

Изправяйте изкривените изображения с инструмента Upright (Изправяне)

Създавайте винетиране извън центъра и други с инструмента Radial Gradient (Радиален градиент)

Получавайте малки файлове на пълноразмерните изображения със Smart Previews (Интелигентни предварителни изгледи)

Видео слайдшоута

Споделяйте вашата работа в елегантни видео слайдшоута

Конвертирайте в черно-бели изображения с прецизен контрол

Увеличавайте детайлността при осветяванията и сенките

Организирайте снимките по местоположение или начертайте снимков маршрут

Правете повече с видеофайловете, включително улавяне и редактиране на кадри от клипове

Публикувайте видеоклипове директно от Lightroom

Получавайте пробни изображения, за да видите как ще изглеждат отпечатани 

Лесно споделяйте снимки онлайн

Получавайте естествено изглеждащи резултати от изображения с високи стойности на ISO чрез първокласното намаляване на шума

Лесно определяйте често срещани проблеми с образите като изкривяване и хроматичната аберация

Лесно добавяйте водни знаци към вашите снимки

Импортирайте снимки директно от камера със споделена връзка

Лесно коригирайте перспектива

Лесно добавяйте зърнест ефект към изображенията, за да имитирате вида на лента

Коригирайте специфични области от дадена снимка с четката за локална корекция

Възползвайте се от по-висока производителност с 64-битовата поддръжка

Автоматично коригирайте няколко изображения едновременно с опцията за пакетно обработване

Експериментирайте свободно в среда, която позволява обратими редакции

Преглеждайте, оценявайте и сравнявайте изображения ефективно

     

 

Нови и подобрени функции на Adobe Photoshop CC 2018

Photoshop2018Adobe Photoshop CC 2018 e нова версия на програмата за обработка на растерни графики. Поддържат се много графични формати. Adobe Photoshop ви позволява да създавате нови изображения и да ги редактирате. Photoshop се използва за създаване на фотореалистични изображения, за работа с цветни сканирани изображения, ретуширане, коригиране на цветовете, колаж, трансформация на графики, разделяне на цветовете и т.н. Adobe Photoshop има всички методи за работа с bitmap, с пластове и очертания. Програмата е безспорен лидер сред професионалните графични редактори, благодарение на най-широките възможности, висока ефективност и бързина на работа. Adobe Photoshop предоставя всички необходими инструменти за корекция, редактиране. 

Ето и новите и подобрени функции на новата версия от 2018 година: 

 • Подобрено управление на четките. Променете местоположението на четките и ги съхранявайте по удобен начин. С помощта на функцията "плъзгане и пускане" можете да промените реда на елементите, да създадете папки (включително вложени), да промените скалата за преглед на хода на четките, да превключвате между режимите за преглед и да запазите предварително създадени комплекти четки с посочване на непрозрачността, интензивността, наслагването и цветните свойства.
 • Увеличете производителността при работа с четки. Не губете допълнително време поради закъснения при работа с четки. Сега ще забележите значително подобрение в производителността, особено при работа с големи документи и големи четки.
 • Достъп до снимки на Lightroom. Изтеглете снимки от облачните услуги Lightroom Cloud директно във Photoshop чрез функцията за търсене или от началния екран. По-тясна интеграция между всички настолни и мобилни приложения Creative Cloud за обработка на снимки ви позволява да синхронизирате всички снимки и да ги осъществявате от всяко устройство.
 • Изглаждане на четката. Новият алгоритъм за изглаждане дава на снимките по-професионален външен вид. Променете степента на изглаждане, за да получите по-ясни линии, дори когато работите с мишката. Тази функция е налице в панела Опции на инструмента до настройките за интензивност и непрозрачност /Tool Options panel - intensity and opacity settings/.
 • Променливи шрифтове. Благодарение на новите технологии за шрифтове от Adobe, Apple, Google и Microsoft, можете да създавате вариации на всеки поддържан шрифт с различна дебелина, височина, наклон и други свойства.
 • Меню "Бърз достъп". Изпратете консолидирани копия на произведението или връзките към тях чрез имейл, текстови съобщения, социални мрежи и т.н. Тази функция използва механизми за изпращане, работещи в операционната система, включително вече удостоверени услуги.
 • Инструмент "Perot of curvature". По-бързо, по-интуитивно и точно контурно. Преместете сегментите директно, без да променяте манипулаторите на Bezier, точно както при инструмента за кривина в Illustrator. За да превключвате между типовете точки, достатъчно е двойно щракване.
 • Подобрени контури. Подобрен дизайн на очертанията. Изберете цвета и дебелината на линиите, за да ги направите по-видими.
 • Копирайте и поставете слоеве. Копирайте и поставете слоевете в групи, като запазите реда и местоположението им. Сега не е нужно да променяте реда на слоевете чрез плъзгане. Копирайте слоевете в клипборда и ги поставете на желаното място в панела, в документите или между документите на Photoshop.
 • Подобрени съвети. Научете повече за инструментите на Photoshop, без да напускате приложението. Благодарение на подобрените подсказвания, които се появяват, когато задържате курсора на мишката върху мишката, можете да видите описанието на инструментите. 
  Работете с 360-градусови панорами. Редактирайте и експортирайте 360-градусови панорами. Photoshop съхранява важни метаданни за работа със зрители от трети страни. Можете да се движите около изображението, да се приближавате и да се отдалечавате от него в сферично работно пространство за реалистичен преглед.
 • Подобрения в панела "Свойства" /Properties panel/. Получете по-подробна информация за ресурсите в Adobe Stock, включително името и състоянието на лиценза. Преглеждайте изображения и намерете подобни на сайта Adobe Stock. Редактирайте свойствата на шрифтовете едновременно за няколко избрани слоя, променете водещата и т.н.
 • Поддръжка за Microsoft Dial. Вградената поддръжка за Microsoft Dial ви позволява бързо да осъществите достъп до важни контроли без мишката. Управлява настройките на четката, включително размер, твърдост, непрозрачност, интензивност и изглаждане.
 • Поставяне на текст без форматиране. Сега можете да вмъквате текст без да прилагате стилове. Вече не е нужно да губите време, когато форматирате текста след поставянето му.
 • Подкрепа за HEIF. Photoshop вече поддържа формат за високоефективно изображение (HEIF), въведен от Apple в macOS 10.13 и iOS 11.0. Благодарение на информацията за дълбочината, предоставена от смартфоните iPhone 7 Plus и новите модели на устройства, можете да създадете ефект на дълбочина на полетата с филтъра Blur Lens.
 • Подобрена функция "Избор и маска" - /Selection and Mask/.. Подобреният алгоритъм и по-високата производителност правят възможно постигането на по-точни и реалистични резултати, особено в случаите, когато цветът на фона е близък до цвета на изображението. Други подобрения в потребителския интерфейс и удобни за потребителя функции включват по-бърза работа на функцията Quick Mask и по-удобна настройка на режима на гледане.
 • Общи подобрения на производителността. Благодарение на подобренията в основната архитектура, Photoshop стана по-бърз и по-гъвкав, така че можете да правите ежедневната си работа в по-кратко време. Увеличете скоростта дори по-бързо с по-бързо изтегляне.
 • И още много. Освен това: подобрена производителност и стабилност, ускорено запазване на големи файлове, подобрено разпознаване на лица за функцията "Face-sensitive plastic", подобрени функции "Изравняване на съдържание" и "Запълване със съдържание".

Плъгините Nik Collection вече са безплатни

Nik CollectionГолямата новина от Google, която ще зарадва много фотографи! От 24 март 2016 година може да получите семейството плъгини Nik Collection , като ги свалите абсолютно безплатно. Комплектът включва седем различни плъгини, с които можете да създадете впечатляващи ефекти: Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro и Dfine. Всички те са съвместими с Photoshop и Lightroom от Adobe, както и с Aperture от Apple.

Това са най-често използваните плъгини в пейзажната фотография и могат да направят вашите снимки да изглеждат прекрасно!

Може да изтеглите цялата колекция от този линк: - www.google.com/nikcollection/

Nikcollection