Нова фото техника

Nikon обяви ново суперзуум трио

Nikon Coolpix P510Nikon обяви три нови фотоапарата, Coolpix P510, Coolpix L310 и Coolpix L810, с до 42x оптично увеличение.

Coolpix P510

Първият модел - Nikon Coolpix P510, в който е поместен NIKKOR обектив с 42x оптично увеличение, също така разполага въртящ се дисплей с резолюция 921 000 точки и запис на Full HD (1080p) видео със стерео звук.
Той също така разполага със CMOS сензор с 16 милиона пиксела, заедно с усъвършенствана система VR за премахване на вибрациите компенсира потрепването на фотоапарата, като и двете са предназначени да помогнат при снимане в условия на слаба осветеност.
Заедно с HD видео, бавни и бързи филми може да бъдат снимани със скорост до 120fps (VGA). Филмите могат да се снимат в iFrame формат, докато вграденият HDMI конектор означава, че можете да свържете фотоапарата директно към HDTV.
Вградената GPS система позволява да записва точното местоположение, където е направена снимката. Други характеристики са - включеният Auto HDR режим, лесен режим за снимане на панорама, 3D режим на снимане и висока скорост на непрекъснато заснемане при скорост до 6fps.

Coolpix L810

Втората камера, Coolpix L810 предлага широкоъгълен обектив с 26x оптично увеличение, с CCD сензор с 16 милиона пиксела за изображения и четири различни автоматични функции против размазване. Той е способен да записва HD видео в 720p и за разлика от P510, се захранва от АА батерии.
Други функции на L810 включват 3D снимане и интелигентна система за заснемане на портрети, който разполага с възможността да направите снимка, когато обектът се усмихне, и предоставя премигващи предупреждения.

Coolpix L310

Накрая, Coolpix L310 предлага 21x оптично увеличение, с 14 Мп CCD сензор.
HD видео запис с 720p и има специален бутона за запис на видео. Специално насочен към начинаещите фотографи, моделът включва 17 сценични режима, заедно с автоматичен селектор на сцени за автоматично избиране на най-добрата сцена режим за дадена ситуация. Портретен режим също е включен в този фотоапарат, с участието на таймерът за усмивки, проверка за премигване и фиксиране на „червени очи”. L310 се захранва от АА батерии.
Всички фотоапарати са в комплект с View NX2 софтуер за редактиране, както и с функция EXPEED процесор C2.

Nikon Coolpix P510 - основни спецификации:

 •       42x оптично увеличение с варио обектив
 •       16 Mp CMOS сензор
 •       Full HD видео запис
 •       EXPEED C2 процесор
 •       Въртящ се монитор

Nikon Coolpix L810 - основни спецификации:

 •       26x оптично увеличение с варио обектив
 •       16 Mp CCD сензор
 •       720p HD видео запис
 •       EXPEED C2 процесор

Nikon COOLPIX L310 - основни спецификации:

 •       21x оптично увеличение с варио обектив
 •       14 Mp CCD сензор
 •       720p HD видео запис
 •       EXPEED C2 процесор

Цената на Nikon Coolpix P510 във Великобритания се очаква да бъде около £ 399.99 и ще бъде на пазара от 22 март в черно, червено и тъмно сиво. Цената на Nikon Coolpix L810 във Великобритания ще е около £ 229.99 и ще бъде на разположение от 22 март в черно, червено, синьо и бронз. И накрая, цената на Nikon Coolpix L310 във Великобритания ще бъде £ 199.99 и ще бъде на разположение от 15-ти март в черно.

Източник:  Nikon reveals superzoom trio 

PENTAX K-01

Pentax K 01Американската компания PENTAX RICOH IMAGING анонсира моделът Pentax K-01: първият неин безогледален фотоапарат със сменяема оптика. Този тип хибридни фотоапарати без огледало навлизат все повече на пазара, поради своята компактност и лекота. Моделът е проектиран от Марк Нюсън, един от най-известните и влиятелни съвременни дизайнери. Фотоапаратът се предлага в черно, бяло и жълто, като всеки един екземпляр има лого с автограф на дизайнера. Камерата е снабдена със система за автоматично фокусиране, с 81 точки.

 

Основните важни характеристики на Pentax K-01 са:

 

·         Здраво алуминиево тяло.

·         Голяма 16,3 мегапикселова матрица APS-C CMOS (23,7х15,7 мм).

·         Съвместим е с всички обективи с байонет K-mount.

·         Фотоапаратът притежава системи за стабилизация на изображението и почистване на сензора от прах,

·         3-инчов дисплей,

·         слот за картите SD/SDHC/SDXC,

·         портове Mini HDMI и USB 2.0.

·         Работи при ISO от 100–12 800 (разширява се до 25 600),

·          скоростта на затвора е 30–1/4000 сек.

·         Моделът поддържа запис на видео с висока резолюция 1920х1080 или 1280х720 пиксела със скорост 30 и 60 кадъра в секунда съответно.

·         Може да направите серийни снимки с честота 6 кадъра в секунда.

·         Теглото на фотоапарата е 560 грама.


Ориентировъчната цена на тялото на Pentax K-01 е $750 без оптика и $900 с обектив DA 40mm XS.

 

Очаква се появата му на пазара през месец март.

 

Източник: http://www.pentax.jp/english/index.html

Скоро се очаква появата на Samsung NX1100

На 6 март беше публикувано ръководството за употреба на новия модел безогледален фотоапарат на Samsung - NX1100. По данните от това ръководство става ясно, че този модел е с 20,3 Mp матрица (23,5×15,7mm), 3-инчов дисплей и Wi-Fi. За съхранение на файловете могат да се ползват карти памет SD/SDHC/SDXC. Фотоапарата записва серийни снимки със скорост 10, 15 и 30 кадъра в секунда. Видеото е с резолюция 1920×1080 пиксела и 24 или 30 кадъра в секунда. Апарата има стерео микрофон и HDMI и USB интерфейси. Скоростта на затвора е 1/4000–30 сек. Светлочувствителността варира от 100 до 12 800. 

Ръководството показва, че камерата ще бъде много подобна на NX1000, който Samsung пусна на пазара миналата година. Тя също така изглежда че ще включва същия 3-инчов с 921k резолюция LCD дисплей. 

Може да се запознаете с цялото ръководство на Samsung - NX1100

Camera specifications

Canon EOS 5D Mark III

Canon_EOS_5D_Mark_III

Най-накрая заместника на Canon EOS 5D Mark II е тук и той се нарича Canon EOS 5D MarkII. След месеци слухове и спекулации, ние най-накрая имаме пълната спецификация. Canon EOS 5D Mark III има 22.3million ефективни пиксела и 61 автофокусни точки В Canon EOS 5D Mark III е използвана същата 61-точкова система за автоматично фокусиране, както и при Canon EOS-1D X.

Тъй като не е имало толкова много дискусии може би най-голямата изненада е, че спецификацията на 5D Mark III изглежда доста позната и няма наистина големи промени. Въпреки това тези, които са били планирали да инвестирт в един EOS 1DX сега имат причина да преосмислят своите потенциални планове за покупка. Новият фотоапарат е замислен като директен конкурент на Nikon D800 и спецификациите му ясно показват, че той има всички шансове да изпълни целта си. Моделът ще включва процесорът за изображения Digic 5+ на Canon, който обещава бързи скорости на снимане и по-малко шум.

Сензор
Една от разликите между EOS-1DX и 5D MKIII, това е сензорът, 5D има по-голям брой пиксели с 22.3 милиона пиксела. Той също има DIGIC 5 + процесор и скоростта на серийно снимане е 6 кадъра в секунда (fps) срущу 3.9fps на на 5DMKII. Фактът, че броят на пикселите не се конкурира с 36Mp Nikon D800 и е само малко по-голям от 21.1Mp на Mark II може да донесе и разочарование на някои потребители на Canon, но както с 1DX, Canon явно има предпочитания да върви по този път, за да се осигури по-чисти изображения при ниска осветеност и при по-висока чувствителност. Времето и тестовете ще покажат да ли е постигнато това. Ако погледнем тази новина от добрата страна, това също означава, че файловете са по-малки и по-бързо можете да ги изтеглите и коригирате.


Автофокус
EOS 5D Mark III е със същата 61-точкова AF система като EOS-1D X. Това е едно голямо подобрение на 5D Mark II, който има 9 по избор на потребителя точки за автофокус и 6 подпомагащи точки, като общият им брой е 15.  От тези 61 точки, 41 са от кръстосан тип и пет са от двойно кръстосан тип точки, което е добра новина за точността на автофокуса. Адаптивната AF pre-sets система, използвана в EOS-1D X също е на разположение, като тя помага при снимане на по-предизвикателни теми - нещо, което ние с нетърпение очакваме да тестваме. Той не предлага чувствителността на новата система на Nikon, която работи и при F/8 обаче, при Canon тя се отнася само до f/5.6, което ограничава използването на телеконвертори.


Измерване
Както се очакваше, Canon са повишили системата за измерване iFCL metering. Ако това се извършва по същия начин, както става в другите фотоапарати на Canon,за  сегашните 5D Mark II потребители е необходимо малко време за опознаване, тъй като той реагира по подобен начин, за да извърши измерване в центъра и поставя голям акцент върху обекта под активната AF точка. В някои ситуации това е благословия, но с изключително тъмни или светли оснжвни обекти резултата не може да бъде същия като при 5D MK II , като ще се извършва оценъчен режим на измерване.


Видео
Неговата възможност за видеозапис е един от големите успехи при EOS 5D Mark II и Canon не са променили много тази  спецификация за Маrк III, но има някои значителни подобрения. На първо място е въвеждането на live view/movie ключ на гърба, като на EOS 7D, за да се ускори активирането на филма. Има също така и гнездо за слушалки за мониторинг на стерео звук, който може да се регулира по същия начин, както при EOS-1DX. Позволява запис на видео във формат H.264 с Full HD резолюция 1920 x 1080 при честота 30 кадъра в секунда. Заснетият материал може да бъде записан на карта памет от стандарта Compact Flash Type I (UDMA) или SD/SDHC/SDXC. Апаратът е снабден с USB 2.0 и Mini HDMI портове.


HDR
До сега Canon не е имал SLR с вписване в камерата на HDR, но 5D MKIII е в състояние да записва и слива три кадъра, за да постигне високо-динамичен обхват на изображението. Ще бъде интересно да се види дали компанията е избрала смесването или по-драматичен вид. Надяваме се, за възможност да се настроят и по-силни ефекти.


Изработка и ергономичност

Страхотно е да се види, че Canon са обновили своята нова камера, като са я защитили от атмосферните влияния. Фотографите, които инвестират близо £ 3000 в своя фотоапарат очакват той да бъде в състояние да издържа на атмосферните влияния при излагане на елементите му. Производителите от Canon са оборудвали своя 5D Mark III с 3 инчов с 1.04 милиона точки LCD дисплей като на 1DX. Този екран осигурява отчетлив, ясен поглед и въпреки че ние все още трябва да го тестваме на открито, факта, че няма разлика между LCD и стъклен капак трябва да означава, че отраженията са сведени до минимум.


Като се има предвид репутацията на 5D като видео камера, срамота е, че Canon не са били достатъчно смели, за да поставят на Mark III подвижен екран. Може би пантата се счита за едно прекалено слабо място.


В някои от новите функции на Canon EOS 5D Mark III е неговия Creative Photo button. Той дава възможност на потребителите да изберат Picture Styles, capture multiple exposures и access the HDR shooting режим. В режим на възпроизвеждане натиснете Creative Photo button и ще видите две изображения, рамо до рамо, за да позволи на фотографите да преглеждат, увеличават и сравнявят качеството на снимки с различни експозиции.


Заключение
На хартия EOS 5D Mark III изглежда като много добра камера, но това не може да помогне да не се чувстваме малко разочаровани, че Canon не е добавил основните фактори. Въпреки че надстройките на EOS 5D Mark II са много важни, тази камера изглежда малко извън стъпката, откакто EOS 7D е на пазара още през септември 2009 г. Като цяло ъпгрейдите за 5D Mark III са доста предвидими, например въвеждане на iFCL система за измерване, която се разпространява в целия диапазон на EOS и добавяне на нова система на AF от EOS-1DX. Въпреки това, не можем да пренебрегнем факта, че Canon EOS 5D Mark III предлага много от технологията на водещата камера на Canon в по-достъпен пакет.


Очакваната цена на Canon EOS 5D Mark III в Европа е 3300 евро (без обектив). 

FireFly ви позволява безопасно и лесно да почистете праха от сензора

FireFly

Почистването на сензора на вашия огледално – рефлексен фотоапарат от праха е труден процес. Това е така, защото операцията винаги е свързана с поставянето на сензора и други чувствителни части на фотоапарата в рискова ситуация. Почистването дори с въздушен вентилатор или духалка не е съвсем безопасно. FireFly устройството обаче изглежда доста по - безопасно. С цена от около  130 $ FireFly използва захранване от девет волтова батерия и впръсква йонизиран въздух в тялото на фотоапарата. Тези йони неутрализират всеки статичен заряд, който камерата може да притежава, което позволява на праховите частици да се отделят веднага от сензора. В случай, че се притеснявате, че в самия въздух може да има частици прах, FireFly е оборудван с 20 микронен филтър който не допуска това да се случи. FireFly автоматично се изключва след 15 секунди, което ви позволява да го използвате с една ръка. Така че, ако сте маняци на тема почистване на вашия фотоапарат от праховите частици и за да си спестите времето за почистване на следите от прах във вашите снимки чрез изпорзване на Photoshop, и ако имате на разположение 130 $ може да ги похарчите за един полезен аксесоар. Може да поръчате това устройство от  интернет страницата FireFly 

Fujifilm представиха своя нов фотоапарат - FinePix SL1000 с 50х оптично увеличение

FinePix SL1000Новият модел се очаква на пазара през месец март 2013. Той е снабден с обектив Fujinon с 50х оптично увеличение, или фокусно разстояние 24–1200 мм и подобрена система за оптична стабилизация на изображението. FUJINON обектива на SL1000 има 17 елементи в 12 групи, и обектива съчетава асферични и ED елементи за намаляване на аберациите и високо качество на изображението. Той е в състояние да прави супер макро фотографии. Фотоапаратът е в състояние да снима до 10 кадъра в секунда при пълна резолюция. Освен това има възможност да записва и видео със стерео звук (Full HD movie 1080i/60fps). FinePix SL1000 има 3-инчов дисплей с променящ се наклон, слот за SD/SDHC/SDXC карти, USB и HDMI портове.FinePix SL1000 използва 16MP BSI-CMOS сензор с възможност да снима и при по-висока чувствителност ISO 12800, което гарантира, че потребителите могат да уловят висококачествени изображения дори 

в условия на ниска осветеност. SL1000 постига автофокус за около 0,2 секунди , времето за стартиране е 0,9 секунди и непрекъснат режим на снимане при 10fps при пълна резолюция (макс. 9 кадъра)

16MP BSI CMOS сензор на FinePix SL1000 е в състояние да записва 1080i Full HD филм за улавяне на 60 кадъра в секунда със стерео звук. Потребителите могат да активират режима на филм със специален бутон за видеозапис на гърба на камерата, а също и да се възползват от редица усъвършенствани функции за редактиране на филми, включително "изрязване" на нежеланите кадри от филми, и "видео присъединяване", за да се присъединят множество отделни клипове в един филм.

Очаква се цената му да е около 400 долара.

Източник: http://www.dpreview.com 

 

Nikon Coolpix L320

На 5 март 2013 г. - Nikon UK обяви 16-мегапикселовия Nikon COOLPIX L320, нов супер-Zoom компактен фотоапарат, който ви позволява да се доближите до действието от всякъде, благодарение на 26x кратния широкоъгълен оптичен варио обектив. 

Джеймс Loader, продуктов мениджър за клиентски продукти в Nikon UK казва: "COOLPIX L320 е лесен за използване, гъвкав фотоапарат, който ви позволява да улавяте специални моменти от семейни сцени. Креативните фотографи ще се насладят на възможността да правят прекрасни снимки и видео, а АА батерии правят този фотоапарат идеална за пътуване." 

Лесният за използване автоматичен режим оптимизира всички настройки според светлината, в която се намирате, като снимате без усилие. 

16-мегапикселовият CCD сензор за изображения и четирите различни автоматични функции против размазване, заедно с Anti-Blur технологията с отместване на обектива VR (намаляване на вибрациите) осигурява получаването на резки изображения всеки път. Всичко това се захранва от удобни АА батерии, така че не е нужно да се притеснявате за изчерпване на батериите, независимо дали сте у дома или пътувате в чужбина.

Очаква се продажбите на този модел да започнат от 21 март във Великобритания. На цена около £ 199.99 / € 239.00

 

Nikon D800 и Nikon D800 E

Най-после Nikon представи очаквания още от края на ноември миналата година нов професионален фотоапарат Nikon D800, който е наследник на D700, но е взаимствал и някои неща от D4! Отдавна го чакат ценителите на марката. Разделете всяка мигла, всеки ред в кората на дърветата, и всеки блясък на светлината.Насладете се на изключителната дълбочина в своите снимки - с комбинация от поразителните 36,3 ефективни мегапиксела, най-високи в света *, както и с отличните а Nikkor обективи. Може да увеличите своите снимки до размер A1 (59,4 х 84,1 cm/23.4 х 33,1 инча) при 200 DPI, както и да ги кропвате както пожелаете, без да жертвате детайлността на снимката!

Невероятният потенциал на сензора за изображения не спира само с фотографията. За кинематографистите, които са готови да изпробват изключително острите Nikkor обективи в действие, на D800/D800E е 36.3 ефективни мегапиксела данните, ефективно се обработват за отлично 1080p видео с качество за излъчване в 30p.

Сред най-впечатляващите характеристики на новия модел Nikon D800 са:

 • пълноразмерният FX (35,9 х 24 мм) сензор с резолюция 36,3 Mpix, който позволява правенето на снимки с размери 7360 х 4912 точки Nikon D800
 • TFT файлове с размер до 212 мегабайта
 • 91005 – точков RGB сензор
 • 3.2 инчов LCD дисплей с резолюция 921 000 пиксела
 • Процесор Expeed 3, осигуряващ време за стартиране 0,12 сек.
 • 51 точкова система за автофокус
 • Затвора е с максимална скорост 1/8 000 сек
 • Чувствнителност – ISO от 100 до 6400 в стандартен и от 50 до 25 600 в разширен режим
 • USB 3.0 интерфейс (5 Gbit/s)
 • Два слота за карти памет SD и CF
 • Запис на видео с високо качество във формат 1080p със скорост 24 или 30 кадъра в секунда, или 720p със скорост 30 или 60 кадъра/сек
 • HDMI порт за извеждане на видео, който позволява разглеждането на заснетия материал на вградения екран и на външен дисплей едновременно
 • Максималната скорост за серийни снимки е 4,3 кадъра в секунда
 • Тегло  на апарата със стандартна батерия - 900 грама

Очаквайте новият модел фотоапарат на Никон в края на март на цена около 2829 евро. В САЩ апаратът ще се предлага на препоръчителна крайна цена от около $3000. 

Никон представи и още един модел – Nikon D800Е. Разликата между двата модела е в това, че в D800Е липсва филтър за заглаждане, което го прави по-добър при снимане на дрехи и тъкани. Той ще е с около 300долара по-скъп от Nikon D800.

PENTAX K-3 Prestige Edition - фотоапарат за ценители

На 24.08.2014 г. RICOH IMAGING COMPANY, LTD. има удоволствието да обяви старта на PENTAX K-3 Prestige Edition. Замислен като специално издание на модела на PENTAX K-3 - флагманът на PENTAX - серията SLR камери, за първи път през ноември 2013 г. - K-3 Prestige Edition беше удостоен с наградата на TIPA Best Digital SLR Expert през 2014 г. връчвани всяка година от Technical Image Press Association (TIPA) Те се считат за най-престижните награди в Европа за фотографски и оптични продукти. K-3 Prestige Edition ще се предлага в ограничено количество от 2000 копия в целия свят.

Основни характеристики


· Върху тялото на камерата и сцеплението на батерията са завършени в високоустойчиво бронзово сиво покритие, за да съответства на двата черен и сребрист цветове на сменяемите обективи.


· Специално проектираната каишката на фотоапарата, включена като стандартен аксесоар, е направена от изкуствена кожа и гравирани с надписа 2014 TIPA BEST DIGITAL SLR EXPERT и логото на PENTAX K-3.

· Две специални батерии са включени в пакета.

· Всички компоненти са опаковани в кутия, предназначена изключително за този продукт.

· Инсталираният в тялото на фотоапарата фърмуер е актуализиран до последната версия (Ver.1.10)

Забележка: на характеристиките и спецификациите на тялото на камерата са идентични с тези на стандартния модел, с изключение на фърмуера

Panasonic пуска три нови модела фотоапарати

Най-интересният от тях безспорно е безогледалния Panasonic Lumix DMC-G5 със сменяема оптика, или така наречените хибридни камери. Този модел ще бъде с 16 мегапикселова матрица, ISO 12 800q 3 инчов въртящ се дисплей и възможност за Full HD видео запис със стерео звук. Ориентировъчната цена на този модел (само за тялото без обектив) е около £600 Около £700 ще бъде цената с обектив 14-42mm Mega O.I.S. lens, £829 с обектив 14-42mm X power zoom и £879 с 45-150mm telezoom.
Основни характеристики
•    16.05 megapixel Live MOS sensor
•    Micro Four Thirds lens mount
•    Panasonic Lumix G Vario X 14-42mm Lens
•    3 inch 920k touch screen
•    1.44m dot EVF: Eye detection sensor with diopter adjustment
•    Venus Engine 7 FHD
•    Full HD video AVCHD Progressive
•    ISO160 - 12800
•    6fps continuous shooting
•    3.7fps continuous shooting with AF
•    Цветове - Сиво, Бяло, Черно
Panasonic Lumix DMC-G5 DSLM Ревю

Може да разгледате тестовете на GF5 с 14-42 Power Zoom обектив 

Вторият фотоапарат, който се очаква скоро на пазара е Panasonic Lumix DMC-FZ200 с обектив 25-600mm f2.8 – тоест с 24x увеличение. Panasonic продължават да радват своите почитатели със суперзум фотоапарати. Те са много популярни сред потребителите, защото комбинацията от голям диапазон на увеличение (от широкоъгълен до супер телефото), красивия външен вид и атрактивна цена са гаранция, че тези камери се харесват от много широка публика. Ориентировъчната цена на този модел е около £500
Други ключови спецификации на този модел са:
•    12,1 MP MOS сензор
•    12fps при непрекъснато снимане
•    Видео запис при 120fps(HD) или 240fps–(VGA)
•    3 инчов въртящ се дисплей
•    RAW и RAW+JPEG формат за запис
•    0,2-инча EVF (Electronic View Finder)
Panasonic Lumix DMC-FZ200 Ревю и тестове с Panasonic Lumix DMC-FZ200

Последният от тройката е компактни Panasonic Lumix DMC-LX7. Той ще бъде с обектив f1.4 - Leica и пълен набор от ръчни настройки. Матрица с 10,1 Мп сензор, ISO 12 800, възможност за запис на Full HD видео и 3 инчов дисплей. Оптичното увеличение е 3,8x и възможност за запис в RAW или JPEG формат. Теглото на фотоапарата е 298 грама.
Ориентировъчната цена на този модел е около £450

Panasonic Lumix DMC-LX7 Ревю

Sony Alpha SLT-A58

Sony Alpha SLT-A58 е ново попълнение в средната гама SLT камери с новоразработен 20MP сензор. A58 ще замени както A37 и A57 моделите, което помага да се опрости производствената листа на компанията. A58 се опира на набор от функции от A57 и има SVGA (800x600 пиксела) OLED визьор, за разлика от предшествениците си, които бяха с LCD монитори. Тя има ново заключване на фокуса и режим на Auto Рамкиране – разширен е и автоматичния портретен режим в A57. 

Sony A58 – основни спецификации: 

Sony A58

 •          20MP Exmor APS-C сензор и 1 подобрение спирка предшественик
 •          OLED визьор със 100% покритие
 •          BIONZ процесор
 •          Clear Image Zoom функция
 •          Функцията Sweep Panorama
 •          ISO диапазон: 100-16.000
 •          8 кадъра в секунда

         Цена за тялото в комплект с нов 18-55mm SAM IIобектив е около $ 600

Очаква се да се появи на пазара в началото на месец април 2013 г.

Sony Cyber-shot HX300 с 50 кратно оптично увеличение

Sony Cyber-shot HX300-01_0.jpgОще едно попълнение през месец март се очаква но пазара на фотоапарати. Това е модела Cyber-shot HX300 на Sony в който е използван BSI-CMOS сензор с размери 1/2,3 инча и резолюция 20 мегапиксела. Това е компактен фотоапарат с нов варио обектив Vario-Sonnar T. Именно той осигурява страхотното 50 кратно оптично увеличение (фокусно разстояние 24-1200 мм)Фокусно разстояние F2.8 - F6.3 и вградена светкавица. Фотоапаратът има усъвършенстната система за стабилизация на изображението, което е неизбежно за това оптично увеличение. Дисплея е с резолюция 921 000 точки XtraFine TruBlack с диагонал 3 инча. С този модел може да правите и видеозапис с резолюция. 1920 x 1080 точки при скорост до 50 кадъра в секунда.  Цената му ще е около 500$. 

Може да поръчате модела от Amazon.com

Sony NEX-7

Елегантен, лек и компактен, с 24,3 ефективни мегапиксела, Exmor™ APS HD CMOS сензор, E-mount взаимозаменяем обектив, Full HD клип с ръчен контрол на експонацията, прецизeн електронен визьор, режим панорама с 3D режим за панорама, автоматичен HDR режим – всичко това се отнася за Sony NEX-7. Изработен е от магнезиева сплав. Ръкохватката има гумена текстура отпред и отзад и го прави много удобен за хващане. Този модел е малко по-голям от 5N, което дава пространство за електронен визьор и интегрирана изскачаща светкавица. В тялото има  24-мегапикселов сензор, който не сме виждали досега в Sony Alpha A77. Визьорът е като на A77. По-голям и по-рязък, отколкото всеки друг електронен визьор, който сме виждали и по-голям от оптичните визьори на подобен ценови клас огледално-рефлексни фотоапарати. Има три ротационни контроли - две отгоре и третата е на гърба – това дава едновременно директен достъп до трите настройките на експонацията. Стойността на ISO се настройва чрез задното колело, а с двете монтирани отгоре контроли може да изерете програма за смяна, компенсация на експонацията, скоростта на затвора или блендата, в зависимост от избрания режим. Има бутон за ръчно управление на фокуса/автоматично или заключване на експозицията, в зависимост от позицията на придружаващия ключ. Друият бутон, намиращ се до бутона за освобождаване на затвора, избира автофокус, баланс на бялото, динамичен обхват, HDR и творчески стил, с корекциите, направени чрез три скали. Тези опции могат да бъдат персонализирани, за да се включат JPEG и RAW настройки, режимите на измерване и креативните ефекти. Функцията на различните бутони на гърба на камерата може също да се персонализира.

Тези широки възможности за персонализиране означават, че почти всички проверки са етикетирани, така че ще ви отнеме малко повече от обичайното време, за да свикнете с тези контроли. След като поснимате няколко дни ще започнете да правите всички настройки много бързо.За съжаление 3 инчовият екран на фотоапарата не е чувствителен на допир, за разлика от NEX-5N. Останалите контроли и системното меню са както при NEX-5N. Меню системата е малко тромава, но след като се конфигурит различни опции за персонализация според вашия вкус всичко става много лесно. Моделът включва 3D панорами, автоматично HDR снимане и някои атрактивни творчески (креативни) ефекти. Работата на камерата по принцип е отлична.

Време от половин секунда между снимки в нормален режим, и 1.8 секунди при включена светкавица на пълна мощност. 10fps режима на снимане продължава около 15 кадъра, преди да се забави скоростта на картата. Огромната резолюция предполага това забавяне да е рязко, макар и тестван с Panasonic UHS-1 карта SDHC, е постигнато 1.7fps за JPEG изображения и 0.7fps за RAW след първоначалния 10fps режим на снимане. Разрешаването на непрекъснат автофокус намалявя времето за забавяне на скоростта на около 1.4fps. ова загатва за най-голямата слабост на NEX-7 – скоростта на автофокуса. Това не би имало голямо влияние в ярко осветени среди, но ще се усеща при слабо осветление, особено при движещи се обекти и при по-дълги фокусни разстояния.

Режимът за видео заснемане е забележителен. Записи при 25fps или 50fps (прогресивно сканиране или презредово) са във формат AVCHD, със скорости до 28Mbit/s. Автофокусът е гладък и тих и пръстенът за мащабиране на обектива позволява много плавно мащабиране. Има пълен контрол върху настройките на експонацията, използвайки точно същите проверки, както при снимките. Чувствителността за видео заснемане отива до ISO 3200, и нивата на шум при тази настройка са невероятно ниски.

Матрицата с  24-мегапикселов сензор е впечатляваща. Тя не може да се сравнява с 16-мегапикселовата NEX-5N и NEX-C3 с ниското ниво на шум при ISO 6400 и 12800. Бихме вероятно харесали NEX-7 дори повече, ако Sony NEX-5N не съществуваше. Това е фантастична камера но не си струва да дадем два пъти повече пари, отколкото за NEX-5N. Все пак, великолепнят му дизайн означава, че можем да си представим много фотографи да го изберат със сърцата си, вместо с главите си.

Sun & Cloud фотоапарати, които работят със зелена енергия

Проблемът на всеки фотоапарат е, че той разчита на батерии, което означава, че ако зарядът на батерията свърши, или ако нямате резервна батерия, може да се окажете в жалкото положение вашитя фотоапарат да бъде извън строя в най-важния момент. Ако искате да предотвратиге това да се случи, тогава фотоапаратът без батерии ще бъде от интерес за вас. Макар, че не винаги може да са най-практичните или да направят най-добрите снимки, Sun & Cloud фотоапаратите имат тази възможност, благодарение на формата си и факта, че ви е нужна само един механизъм, подобен на манивела, за да го включите ръчно.

Фотоапаратът идва с 3-мегапикселов сензор и позволява на потребителите да използват различни филтри при снимане с него. Sun and Cloud се зарежда със слънчева енергия благодарение на PV панела в горната част и ръчката отстрани. Той може да се зарежда и по нормален начин през USB за мързеливите собственице, които не искат да го включват чрез манивелата. През USB зареждането отнема 75 минути, а с PV панела - около 12 часа при силно слънце. Ако завъртим ръчката със скорост около 100-150 оборота в минута, това ще ни даде около 60 секунди заряд между 4-8 кадъра. Ако сте любители на ломографията и използвате основно неконвенционални стилове за правене на снимки, може би този фотоапарат заслужава вашето внимание. Моделът е с размери 6 х 6 х 8 сантиметра и тежи 190 грама. Има 3-мегапикселова CMOS матрица и избор на ISO до 800, като може да снима и видео в AVI формат.  Той е на цена от $ 199 и е на разположение за закупуване чрез AC Gears .

Безогледалният Nikon 1 V2

Новият безогледален фотоапарат със сменяеми обективи Nikon 1 V2 е насочен към по-опитните и по-придирчиви фотографи. Камерата има по-голям, но по-добре хващаш се корпус. На външен вид не е по-различен от класическия компактен Superzoom. Системата е с два процесора от Nikon EXPEED 3A, които обработват изображения с невероятната скорост от 850 мегапиксела в секунда, което води до ненадмината производителност във всяка ситуация. Бързият достъп до контрола на експозицията - PSAM с помощта на диска за избор на режимите, разположен на горната част на фотоапарата, позволява избиране и промяна на настройките без да сваляте поглед от визьора. В масивната горна част на фотоапарата е скрит електронен визьор с резолюция 1440000 пиксела. На LCD диспрей с диагонал 7,5 cm с резолюция от 921 000 пиксела и широк ъгъл на гледане, можете да помислите за всички детайли на изображението. Камерата поддържа видеозапис с висока разделителна способност - видео във Full HD резолюция от 1920 × 1080 пиксела при 30 или 60 кадъра в секунда. Режимът Shooting Mode "интелигентен избор на снимка" ви помага да изберете най-добрата снимка при пълна резолюция. Режимът движение "моментна снимка" ще създаде "жива" фотография. Теглото на апарата е само 338г. заедно с батерията и картата памет. Ефективни 14,2 мегапиксела и ISO от 160 до 6400. Nikon 1 V2 ще е на пазара от ноември месец. Фотоапаратът ще струва около $ 800, а в комплект с обективи 1 NIKKOR 10-30 мм -  около 900 долара. Заедно с фотоапарата компанията показа три нови обектива: 1 NIKKOR 32 F/1,2 (еквивалентно фокусно разстояние 86,4 мм), 1 NIKKOR 6,7—13 mm f/3,5—5,6 (18—35 мм), както и компактния 10х zoom 1 NIKKOR 10—100 mm F/4—5,6 (27—270 мм).

 

Два нови любителски модела обявиха от Canon - EOS 700D и EOS 100D

Наскоро Canon официално обяви своите нови предложения за любителите фотографи. Това са моделите EOS 700D и EOS 100D. Те имат 18 MP сензор и се предлагат в комплект с нов китов обектив EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM.

EOS 700D има 9-точкова автофокусна система и прави серийни снимки със скорост до 5 fps. Има Clear View II LCD дисплей с променлив ъгъл. От друга страна, EOS 100D е лек и компактен APS-C фотоапарат с лесни за използване контролни бутони.

Canon EOS 700D

Обективът EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM има оптична стабилизация и Stepping Motor (STM) за възможно най-малко размазване на статичните изображения при снимане от ръка и безшумен автофокус при снимане във видео режим.

Основни характеристики на EOS 700D

 • • 18.0 MP хибриден CMOS AF сензор
 • • Full HD видео с автофокус
 • • Clear View LCD II тъчскрийн дисплей
 • • Scene Intelligent Auto
 • • Светлочувствителност ISO 100-12800 (разширяема до 25600)
 • • Серийни снимки 5 fps
 • • Творчески филтри
 • • Поддържа EOS System обективи и аксесоари

Основни характеристики на EOS 100D:Canon EOS 100D

 • • 18.0 MP хибриден CMOS AF сензор
 • • Суперкомпактен дизайн
 • • Улеснени ръчни настройки със Scene Intelligent Auto
 • • Оптичен визьор и голям тъчскрийн дисплей
 • • Full HD видео с автофокус
 • • Творчески филтри и Extra Effect Shot
 • • Вградено ръководство за потребителя
 • • Поддържа EOS System обективи и аксесоари

Нов 35-милиметров full-frame CMOS сензор за снимане на видео от Canon

От Canon обявиха нов видео сензор, който впечатлява с високочувствителната си матрица, която е съставена от пиксели със 7,5 пъти по-голяма площ отколкото пикселите в CMOS матриците на апарати като Canon EOS-1D X. А по-големите пиксели, означават повече събрана светлина. Новият сензор има 19 милиона пиксела, които са достатъчни да се улови зашеметяващо количество звезди в нощното небе, което всъщност не може да се види с човешкото око дори под светлината от луната при пълнолуние. От Canon обявиха, че новият сензор гарантира постигането на Full HD видео резолюция дори при условия на много слаба  осветеност. Матрицата е изградена по специална технология, която подтиска шума при слабата осветеност и се получава видео с висока резолюция. Фирмото ще презентира сензора по време на изложението Security Show 2013 в Токио с цел да се използва новата матрица за астрономическо и физическо наблюдение и във връзка с научните изследвания, както и да се използва при устройствата за наблюдение и сигурност.

Нов обектив от Olympus - M.ZUIKO DIGITAL 17 мм 1:1.8

С новия обектив M.ZUIKO DIGITAL17мм 1:1.8 (34 мм*) от Olympus, да се получат висококачествени изображения ще е много лесно, както никога до сега. В допълнение към зашеметяващата бленда 1:1.8 този обектив Micro 4/3 предлага широк зрителен ъгъл, уникален механизъм за фокусиране при спонтанни снимки, поддържа технологията MSC за безшумно фокусиране при заснемане на видео и иновативно ZERO покритие на лещите. Той ще излезе на пазара през януари 2013. 

Обекнивът M.ZUIKO DIGITAL 17мм 1:1,8 осигурява най-високо качество на изображението, оставайки лек и компактен. Отличната светлосила 1:1.8 ще ви помогне не само ефективно да замъглите фона, но осигурява отлични резултати при снимане от ръка при слаба светлина. Този обектив разполага с допълнителна вградена стабилизация, с която са оборудвани обективите от серията Olympus Micro 4/3. За да се улеснят спонтанните снимки новият обектив, същи като друг популярен модел M.ZUIKO DIGITAL 12 mm 1:2.0 ED, има уникален механизъм за фокусиране при спонтанно снимане. Фокусната точка се измества на определено разстояние с едно просто завъртане на пръстена за фокусиране. Завъртането на пръстена променя фокусното разстояние в рамките на определени параметри, които са отбелязани на корпуса на обектива. На потребителите ще се хареса бързия тих автофокус с технология MSC (Movie & Still Compatible). Специални покритие на лещите Olympus ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) предпазва от нежелани отражения отблясъци и ореоли. 

Новият обектив е съвместим с оптичен визьор VF-1, значително опростяващ кадрирането. 

Обектив M.ZUIKO DIGITAL 17мм 1:1.8 се очаква да бъде в продажба през януари 2013. 

--------------------------------- 

* Екв. 35 мм камера 

Новият Nikon 1 AW1

Nikon1aw1Моделът Nikon 1 AW1 e първия в света здрав безогледален фотоапарат със сменяеми обективи. Тялото му е в състояние да бъде управлявано 15 метра под водата, може да издържи на падане от 2 метра  височина и да бъде изложено на ниски температури до 14 F/-10C. За този модел фотоапарат фирмата Nikon е разработила два типа обективи, които могат да отговорят на тези условия. В момента на пускане на пазара на AW1, като възможности се включват 11-27.5mm f/3.5-5.6 и 10mm f/2.8 "AW" обективи. Моделът разполага и с приемник GPS, заедно с електронен компас, висотомер и дълбокомер, а също и водоустойчива подвижна светкавица, така че ще бъдете в състояние да споделяте къде са направени вашите снимки. 

Nikon 1 AW1 има 14.2 мегапикселов CX-формат CMOS сензор и най-новия Expeed 3A процесор. отличното качество на системата дава възможност за непрекъснато снимане с 15 кадъра в секунда, а с фиксиран фокус до 60 кадъра в секунда. 

Други характеристики са 3-инчов LCD дисплей, ръчни настройки, автоматичен избор на различни сцени, 1080p видео запис, и опция Wi-Fi.

Цената на модела AW1 с 11-27.5mm f/3.5-5.6 1 NIKKOR обектив в момента е около 800$ в Amazon.com

Вижте и видео файла - Nikon 1 AW1

Очаквайте през април AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR

На 04.03.2013г. Nikon Inc. представи AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR. Новият FX-телефото вариообектив е предназначен да осигури най-висок клас производителност и голям обсег за различни снимачни сценарии. Дългият 5x варио диапазон, 80-400mm f/4.5-5.6G е в състояние да заснеме ярки цветове с изключителна рязкост, като за снимки така и за видео заснемане с висока резолюция. Идеален е за спортни събития и за фотография на природа. Добавянето на NIKKOR AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR потвърждава ангажимента на Nikon за осигуряването на отлични възможности за всички видове фотографи. Това е един обектив, който съчетава универсален 5x варио диапазон, дълго фокусно разстояние и основните технологии на Nikon, за да помогне за създаването на красиви снимки и HD видео.

С него може да снимате птици или спортни снимки от трибуните. Обективът е съвместим с DX телата, с които максималния обсег се разширява до 120-600мм (35 мм еквивалент). Освен това, заедно с 1.4x телеконвертор, обективът може да бъде разширен до F/8 бленда, и запазва съвместимостта със системата за автоматично фокусиране върху най-новите Nikon D-SLR фотоапарати.

AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR е снабден с всички NIKKOR технологии, за да се гарантира върхова производителност за напредналите фотографи, включително намаляване на вибрациите (VR) позволява до четири стопа на стабилизация на изображението, докато Auto tripod detection VR дава възможност за лесна стабилизация, когато е монтиран на статив. Обективът на Nikon притежава изключителен Nano Coat Crystal за предотвратяване на воали и отблясъци. Silent Wave Motor (SWM), помага да се осигури бърз и тих автофокус. Има два режима на фокусиране, включително M/A (AF с ръчно управление) и M (Manual). Обективът притежава нова оптична формула - разполага с 20 елемента в 12 групи и включва един Super ED стъклен елемент и четири ED стъклени елементи за максимална яснота в широк спектър на снимане в различни среди.

AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR ще бъде на пазара в началото на април 2013. Препоръчителната цена на дребно се очаква да е около $ 2,699.95. За повече информация по тези и други NIKKOR обективи, както и други Nikon продукти, моля посетете www.nikonusa.com.

Обявената цена е като предложение. Действителните цени са определени от дилърите и са обект на промяна по всяко време.

 

Основни спецификации

Тип обектив

Зум

Максимална Формат

35 mm FF

Фокусно разстояние

80-400 mm

Стабилизация на изображението

Да ( намаляване на вибрациите до 4 стопа)

Монтиране на обектива

Nikon F (FX)

Апертура

Максимална бленда

F4.5 - F5.6

Минимална бленда

F32.0 - F40.0

Пръстен на блендата

Да

Брой пластини на диафрагмата

9

Оптика

Елементи

20

Групи

12

Специални елементи / покрития

4 ED стъклени елементи 1 Super ED стъклен елемент

Фокус

Минимален фокус

1,75 m (68,90 " )

Максимално увеличение

0,2 х

Autofocus

Да

Вид на мотора

Ултразвуков

Distance scale

Да

DOF скала

Да

Физически

Тегло

1570 грама 

Диаметър

96 mm 

Дължина

203 mm

Цвят

Черен

Zoom метод

Въртене (разширяване)

Резба на филтъра

77 мм

Tripod collar

Да

 

Очаквайте скоро Nikon D 7100

Nikon D7100След дълго чакане най-после Melville, NY – Nikon Inc  на 20.02.2013 обяви модела Nikon D7100. Нов HD цифров огледално-рефлексен фотоапарат, който въвежда нова ера във формата DX-качество на изображинията и функционалност за опитните фотографи. Nikon D7100 разполага с впечатляващ набор от интуитивни функции и контроли, подкрепени от набор бързо изпълняеми функции, като включва нов 24,1-мегапикселов CMOS сензор и 51-точкова система Nikon за автоматично фокусиране и безжична свързаност.

"Затвърждавайки продължаващата ангажираност на Nikon към DX-формата за своите D-SLR клиенти, с иновативния модел D7100 предлага нови начини за фотографиране - да улавят тяхната творческа визия с невероятен детайл и прецизност, както чрез неподвижни изображения, така и с HD видео," казва Bo Kajiwara, заместник-председател на отдела по маркетинг. Nikon D7100 съчетава най-добрите творчески функции с ново ниво на функционалност, за да даде на ентусиастите точно това, което искат.

 

В основата на Nikon D7100 е нов 24,1-мегапикселов DX-формат CMOS сензор, предназначен да направи най-верните, най-богати на детайли изображения и брилянтно HD видео.  Използването на NIKKOR обективи позволява получените изображения да са с по-голяма яснота и детайлност, за да се възползвате напълно от 24,1-мегапикселова резолюция, постигната с DX-CMOS сензора на D7100.

Използвайки изключителния EXPEED 3 (както е в D4) процесор на Nikon за обработка на изображенията, D7100 реализира фокуса в качеството на изображението, което се простира отвъд зашеметяващата остротата и с широк динамичен обхват в различни условия на осветеност. Моделът разполага с широк диапазон на ISO 100-6400 (разширяем до 2 Hi 25600) и това дава възможност за по-гъвкаво фотографиране, за да направите снимки в предизвикателни условия - по здрач или спортни снимки в рамките на по-малко от идеалното осветление. Дори и при по-високи стойности на  ISO, шумът е сведен до минимум както за  неподвижни изображения, така и по време на запис на HD видео.

 

Nikon D7100 е с нова 51-точкова автофокусна система, с нов Multi-CAM 3500DX сензор и тя не отстъпва на тази в Nikon D4. За допълнителна прецизност, 15 от 51-те автофокусни точки са кръстосан тип и централната точка е функционален F / 8, като DX фотографи допълнително предимство телефото при използване на телеконвертор.


D7100 притежава и Nikon WU-1а Wi-Fi устройство, което позволява изображението да се предава безжично към смартфон или таблет за качване в социалните мрежи. Устройството може да се използва като дистанционно управление за камерата, с Live View, което е начин за създаване на автопортрети или групови снимки.

Логично и добре дошло нововъведение в D7100 в сравнение с D7000 е добавянето на същата подобрена програма Auto ISO, която ние за първи път видяхме в D800 и в последствие в D5200. Към това се добавя възможност за задаване на минимална скорост на затвора автоматично въз основа на фокусното разстояние на използвания обектив, с възможност за избор от пет настройки, които предлагат избор между по-бърза или по-бавна скорост. Това прави програмата Auto ISO по-подходяща за използване с варио обективи.


Ново в D7100 е функцията "баланс на бялото" която ви позволява да настроите баланса на бялото при снимане в режим Live View бързо и лесно, като просто изберете областта на сцената, от която да бъде отчетен той. Това обещава да бъде много по-лесно, отколкото при традиционния подход на Nikon за създаване на потребителски баланс на бялото, което до сега беше доста по-труден начин за избор. 

 

Nikon D7100 – основни функции

Nikon D7100

 • 24.1MP DX формат CMOS сензор, без OLPF
 • EXPEED 3 процесор
 • Стандарт ISO 100-6400, до 25600 разширен
 • Max 6 кадъра в секунда при непрекъснато снимане в DX режим, 7fps в режим на 1.3X crop mode
 • 51 точкова автофокусна система, 15 сензори от кръстосан тип
 • 2016 пиксела RGB metering sensor
 • Spot white balance в режим Live View
 • 1080 60i/30p запис на видео, вградени стерео микрофон, микрофон жак и аудио monitoring jack
 • Пентапризма със 100% покритие и 0,94 пъти увеличение
 • 3,2 ", 1. 2m-dot LCD екран (640 х 480 х RGBW)
 • Предни и задни IR приемници
 • Еквивалентна устойчивост на вода и прах като D800/D300S

Цената на фотоапарата без обектива е 1200 долара, а в комплект с обектив 18-105 мм., цената е около $ 1600. В продажба ще се появи през месец март. 

Може да направите предварителна заявка за модела от Amazon САЩ   или от WEX UK 

Източник: http://www.dpreview.com/products/nikon/cameras

Може да изтеглите официалната брошура от тук: